به گزارش «نماینده» معین الدین سعیدی در مورد انتشار خبری از سوی مسئولان سازمان محیط زیست استان سیستان و بلوچستان مبنی بر اینکه به دلیل تهاجمی شدن رفتار گاندوها در فصل زادآوری به مردم این منطقه هشدار داده شده تا از نزدیک شدن به زیستگاههای گاندو فاصله بگیرند. گفت: در این هیچ تردیدی وجود ندارد که گاندوها و تمساح پوزه کوتاه در زمان زادآوری خود برای حفاظت از بچههایش بسیار حساس و دارای روحیه تهاجمی هستند و در اینجا میطلبد که سازمان حفاظت از محیط زیست به مردم آموزش بدهد که در این زمان به برکهها مراجعه نکنند اما چطور میتوان در شرایطی که آنها آب ندارند درخواست کنیم که به برکهها نزدیک نشوند؟
تکمیل مجتمع آبرسانی پایین دست سد پیشین نقطه پایان مشکلات سیستان و بلوچستان میشود
نماینده مردم چابهار، نیکشهر، کنارک و قصرقند در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: شما یک لحظه خود را به جای کسی بگذارید که مدتها است حداقل برای استحمام به آب دسترسی نداشته است چه کار باید بکند آیا میتواند به برکهها نزدیک نشود؟
وی تصریح کرد: وقتی ما آب لوله کشی در اختیار مردم این منطقه نگذاشتهایم و آب شرب بسیار محدودی برای آنها تامین میکنیم طبیعی است که برای رفع نیازهای خود به منبع آبی در برکهها مراجعه کنند و در این شرایط ممکن است با حوادثی همچون حمله گاندوها نیز مواجه شوند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم، یادآور شد: مشکل این بخش به عدم اجرای شبکههای آبیاری در حوزه پایین دست سد پیشین به ویژه آب شرب برمیگردد و اگر این مجتمع که برای آبرسانی به ۲۱۳ روستا طراحی شده است به طور کامل تکمیل شود، طبیعی است مردم با توجه به اینکه خوب میدانند گاندوها چه خطرهایی دارند به برکهها نزدیک نمیشوند، اما اگر آب در اختیار آنها قرار ندهیم نمیتوان از آنها انتظار داشت که برای تامین آب جهت رفع نیازهای بهداشتی خود به برکهها مراجعه نکنند.
عضو مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: هم اکنون لازم است که سازمان حفاظت از محیط زیست به این موضوع ورود پیدا کند و برای حفظ تنوع زیستی گاندوها به روستاهایی که مشرف به رودخانه باهو بوده و در معرض خطر حمله گاندوها قرار دارند، آبرسانی کنند، همچنین تکمیل مجتمع آبرسانی پایین دست سد پیشین میتواند نیاز این بخش را برطرف کرده تا حداقل کودکان به این محدوده مراجعه نکنند و دچار این چالش نشوند.
نظر شما